White-glove delivery available at checkout!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Agar-Agar (100g)

Agar-Agar (100g)

Artikelnummer: 1301
€12,95
Incl. btw

Agar-Agar is een veelzijdig vegetarisch geleer- en verdikkingsmiddel dat wordt gewonnen uit rode algen (Gelidium en Gracilaria) en veelal wordt gebruikt als alternatief voor traditionele (dierlijke) gelatine.

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Niet op voorraad (Levertijd:Tijdelijk niet leverbaar)
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

Agar-Agar is een veelzijdig vegetarisch geleer- en verdikkingsmiddel dat wordt gewonnen uit rode algen (Gelidium en Gracilaria) en veelal wordt gebruikt als alternatief voor traditionele (dierlijke) gelatine. Onze Agar-Agar levert geurloze en kleurloze gels van superieure kwaliteit, zelfs bij zeer lage concentraties. Het kan worden gebruikt om harde, broze, transparante en neutrale gels te produceren. Agar-Agar wordt oplosbaar tussen ongeveer 90-100°C en hardt uit wanneer de oplossing is afgekoeld tot ongeveer 40-45°C. Het kan daarna opnieuw worden opgewarmd tot 85°C zonder te smelten.

Produceer hittebestendige gels en gelei die bestand zijn tegen temperaturen tot 85°C
Produceer sterke, stijve gels die in plakjes kunnen worden gesneden
Gebruik in een slagroompistool om lichte, hittebestendige mousses te maken
Gebruik om de textuur van jam en custard te verbeteren
Voeg toe aan vruchtensap om hittebestendige puree te maken
Maak gel spaghetti's of warme espuma's

Gebruik:
De dosering van Agar-Agar ligt tussen 2-10 gram per 1 kilogram oplossing. Om een ​​stevige gelei / gel te maken heb je ongeveer 7-10 gram nodig. Week de Agar-Agar 5 tot 10 minuten in de vloeibare oplossing, breng dan zachtjes aan de kook en blijf roeren tot alle Agar-Agar is opgelost. Verwarm de oplossing tot ongeveer 100°C. De oplossing hardt uit bij een temperatuur van ongeveer 40–45°C. Het geleervermogen wordt beïnvloed door de zuurgraad of alkaliteit van de ingrediënten. Zure vruchten hebben grotere hoeveelheden nodig. De pH-oplosbaarheid van Agar-Agar is: 4,5-9,0. Als je niet genoeg Agar-Agar hebt gebruikt kan de oplossing opnieuw aan de kook worden gebracht zodat je meer kunt toevoegen om de gewenste textuur te krijgen.

Inhoud:
100 gram Agar-Agar (E406)

Extra Informatie:
Geschikt voor Vegetariërs en Veganisten, Glutenvrij

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk