Knettersuiker voegt plezier en een spectaculaire smaaksensatie toe aan gerechten en desserts. Gebruik het als final touch of als losstaand ingrediënt. Denk bijvoorbeeld eens aan sprankelende aardbeien of een knetterende chocolademousse
Knettersuiker voegt plezier en een spectaculaire smaaksensatie toe aan gerechten en desserts. Gebruik het als final touch of als losstaand ingrediënt. Denk bijvoorbeeld eens aan sprankelende aardbeien of een knetterende chocolademousse
Agar-Agar is een plantaardig geleermiddel dat wordt gewonnen uit rode algen (Gelidium en Gracilaria). Hierdoor is het een prima vervanger voor (dierlijke) gelatine en kan het gebruikt worden door alle religies, vegetariërs en veganisten...
Sodium Alginaat is een natuurlijk product op basis van bruine algen (o.a. Laminaria, Fucus, Macrocystis). In combinatie met Calciumlactaat kan het worden gebruikt voor (omgekeerde) sferificatie
Calciumlactaat is een calciumzout van melkzuur. Het wordt verkregen door een natuurlijk fermentatieproces. In combinatie met Sodium Alginaat kan het worden gebruikt voor (omgekeerde) sferificatie
Sojalecithine is een natuurlijke emulgator gemaakt van sojabonen. Lecithine bevat vitaminen, mineralen en antioxidanten, en wordt als preventiemiddel tegen aderverkalking gebruikt
Gellangom wordt geproduceerd door fermentatie van een specifieke bacterie die van nature aanwezig is in de Elodea vijverplant. Met Gellangom kunnen stevige en hittebestendige (tot 90°C) geleien worden gemaakt
Xanthaangom is een natuurlijke en veelzijdige gom die wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in voedsel (vloeistoffen, sauzen, soepen, etc.) om een hogere viscositeit te krijgen...
Xanthaangom is een natuurlijke en veelzijdige gom die wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in voedsel (vloeistoffen, sauzen, soepen, etc.) om een hogere viscositeit te krijgen.
Iota Carrageenan is een natuurlijk geleermiddel wat verkregen wordt uit rood zeewier om zachte, elastische en glasheldere gels (gelei) en glazuren te maken. Het is een veganistisch voedingsadditief ...
Kappa Carrageenan is een natuurlijk geleermiddel wat verkregen wordt uit rood zeewier om stevige, elastische en glasheldere gels (gelei) en glazuren te maken. Het is een veganistisch voedingsadditief ...