Agar-Agar is een veelzijdig vegetarisch geleer- en verdikkingsmiddel dat wordt gewonnen uit rode algen (Gelidium en Gracilaria) en veelal wordt gebruikt als alternatief voor traditionele (dierlijke) gelatine.
Calciumlactaat is een extract van melkzuur en werkt perfect bij de productie van kaviaar, parels, spaghetti's en bollen met behulp van sferificatietechnieken.
Sodium Alginaat is een extract van zeewier dat in de moleculaire keuken voornamelijk wordt gebruikt voor (omgekeerde) sferificatie. Sodium Alginaat vormt een gel in aanwezigheid van calciumionen.
Iota Carrageenan is een natuurlijk geleermiddel wat verkregen wordt uit rood zeewier om zachte, elastische en glasheldere gels (gelei) en glazuren te maken. Het is een veganistisch voedingsadditief ...
Kappa Carrageenan is een natuurlijk geleermiddel wat verkregen wordt uit rood zeewier om stevige, elastische en glasheldere gels (gelei) en glazuren te maken. Het is een veganistisch voedingsadditief ...
Gellangom wordt geproduceerd door fermentatie van een specifieke bacterie die van nature aanwezig is in de Elodea vijverplant. Met Gellangom kunnen stevige en hittebestendige (tot 90°C) geleien worden gemaakt
Maltodextrine is een fijn droog vrijstromend poeder (Polysacharide) geproduceerd uit tarwezetmeel en is een van de meest gebruikte ingrediënten in de voedingsindustrie, waar het voornamelijk wordt gebruikt als caloriearm vulmiddel of als smaakstof.
Sojalecithine is een natuurlijke emulgator, stabilisator en conserveermiddel gemaakt van sojabonen. In de moderne keuken gebruiken we Sojalecithine onder andere om vloeistoffen op te schuimen tot luchtige wolken.
Transglutaminase, beter bekend als Vleeslijm, is een enzym met het vermogen om eiwitten te verbinden. Het is gemakkelijk te verwerken, smaakloos en wordt in de keuken gebruikt als vlees- en vislijm.
Ultratex is een onmisbaar product voor elke keuken. Het is een extreem veelzijdig en hoogwaardig verdikkend zetmeel. Maak perfect vloeibare gels, flinterdunne tuiles en eetbaar glas.
Xanthaangom is een natuurlijke en veelzijdige gom en wordt vaak gebruikt als verdikkingsmiddel, stabilisator, emulgator en schuimmiddel. In voedingsmiddelen wordt het vaak aangetroffen in saladedressings en sauzen.
Knettersuiker voegt plezier en een spectaculaire smaaksensatie toe aan gerechten en desserts. Gebruik het als final touch of als losstaand ingrediënt. Denk bijvoorbeeld eens aan sprankelende aardbeien of een knetterende chocolademousse
Knettersuiker voegt plezier en een spectaculaire smaaksensatie toe aan gerechten en desserts. Gebruik het als final touch of als losstaand ingrediënt. Denk bijvoorbeeld eens aan sprankelende aardbeien of een knetterende chocolademousse
Hickory Liquid Smoke (Vloeibare Rook) is een natuurlijk product dat ontstaat door rook van hickory-houtsnippers om te zetten in een geconcentreerde vloeibare vorm. Geweldig voor het toevoegen van een authentieke rooksmaak aan zowat alles.