White-glove delivery available at checkout!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Moleculair Koken Spaghetti & Kaviaar Kit
  • Moleculair Koken Spaghetti & Kaviaar Kit
  • Moleculair Koken Spaghetti & Kaviaar Kit

Moleculair Koken Spaghetti & Kaviaar Kit

Artikelnummer: 2304
€19,95
Incl. btw

Met deze Moleculair Koken Spaghetti & Kaviaar Kit maak je in een handomdraai je avant-garde spaghetti en vorm je elke vloeistof in mooie en heerlijke eetbare kaviaar parels.

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Niet op voorraad (Levertijd:Tijdelijk niet leverbaar)
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

Met deze Moleculair Koken Spaghetti & Kaviaar Kit maak je in een handomdraai je avant-garde spaghetti en vorm je elke vloeistof in mooie en heerlijke eetbare kaviaar parels. Deze spaghetti en kaviaar maak je met Agar-Agar, een plantaardig geleermiddel wat veelal wordt gebruikt als alternatief voor traditionele (dierlijke) gelatine.

Maak Balsamico kaviaar, Port kaviaar, Honing kaviaar, enz.
Maak Rucola spaghetti, Chocolade spaghetti, Gedeconstrueerde schelpdier risotto, enz.
De mogelijkheden zijn eindeloos

Gebruik:
De dosering van Agar-Agar ligt tussen 2-10 gram per 1 kilogram oplossing. Om een ​​stevige gelei / gel te maken heb je ongeveer 7-10 gram nodig. Week de Agar-Agar 5 tot 10 minuten in de vloeibare oplossing, breng dan zachtjes aan de kook en blijf roeren tot alle Agar-Agar is opgelost. Verwarm de oplossing tot ongeveer 100°C. De oplossing hardt uit bij een temperatuur van ongeveer 40–45°C. Het geleervermogen wordt beïnvloed door de zuurgraad of alkaliteit van de ingrediënten. Zure vruchten hebben grotere hoeveelheden nodig. De pH-oplosbaarheid van Agar-Agar is: 4,5-9,0. Als je niet genoeg Agar-Agar hebt gebruikt kan de oplossing opnieuw aan de kook worden gebracht zodat je meer kunt toevoegen om de gewenste textuur te krijgen.

Om Spaghetti te maken: Zuig de nog warme vloeibare oplossing op met de meegeleverde spuit, spuit de vloeistof vervolgens in de siliconenslangen en laat afkoelen in (ijs)water. Zodra de oplossing is uitgehard kun je met een lege spuit de spaghetti uit de siliconenslang blazen.

Om Kaviaar te maken: Zuig de nog warme vloeibare oplossing op met de meegeleverde pipetten en druppel deze in (ijs)water. Door het druppelen en het koeleffect creëer je smaakvolle kaviaar parels.

Inhoud Kit:
100 gram Agar-Agar (E406)
2 Spuiten
2 Siliconen slangen
4 Pipetten

Extra Informatie:
Geschikt voor Vegetariërs en Veganisten, Glutenvrij



0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk