Je winkelwagen is momenteel leeg
Sodium Alginaat is een extract van zeewier dat in de moleculaire keuken voornamelijk wordt gebruikt voor (omgekeerde) sferificatie. Sodium Alginaat vormt een gel in aanwezigheid van calciumionen.
Sodium Alginaat is een extract van zeewier dat in de moleculaire keuken voornamelijk wordt gebruikt voor (omgekeerde) sferificatie. Sodium Alginaat vormt een gel in aanwezigheid van calciumionen. In combinatie met Caclciumlactaat maak je bijvoorbeeld makkelijk balsamico kaviaar of tzatziki ravioli's. Het kan worden gebruikt om zachte, stevige, omgevings- en hittebestendige gels te maken en om schuimen te produceren. Sodium Alginaat wordt ook vaak gebruikt als verdikkingsmiddel, emulgator en textuurverbeteraar.
• Gebruik bij sferificatie en omgekeerde sferificatie
• Creëer zachte of stevige hittebestendige gels
• Kan worden gebruikt om oplossingen en vloeistoffen te verdikken
• Verbeter texturen
Gebruik:
Gebruik voor sferificatie 0,5%-1% Sodium Alginaat op gewichtsbasis van de vloeistof. Krachtig roeren om op te lossen of mengen met een ander droog ingrediënt (zoals suiker) voordat je het aan de vloeistof toevoegt. Omdat het poeder begint te geleren in aanwezigheid van calcium, mag het niet worden gebruikt in een vloeistof met veel calcium, b.v. melk. Voeg het poeder toe aan vloeistof of puree en gebruik een spuit of pipet om druppels in een calciumbad te persen, waar ze kaviaarparels worden. Wissel Sodium Alginaat en Calciumlactaat om voor omgekeerde sferificatie (gebruik dan de Sodium Alginaat voor het waterbad).
Inhoud:
100 gram Sodium Alginaat (E401)
Extra Informatie:
Geschikt voor Vegetariërs en Veganisten, Glutenvrij
Items van productcarrousel