Je winkelwagen is momenteel leeg
Xanthaangom is een natuurlijke en veelzijdige gom en wordt vaak gebruikt als verdikkingsmiddel, stabilisator, emulgator en schuimmiddel. In voedingsmiddelen wordt het vaak aangetroffen in saladedressings en sauzen.
Xanthaangom is een natuurlijke en veelzijdige gom en wordt vaak gebruikt als verdikkingsmiddel, stabilisator, emulgator en schuimmiddel. In voedingsmiddelen wordt het vaak aangetroffen in saladedressings en sauzen. Je kunt Xanthaangom ook inzetten als bakverbeteraar die de viscositeit (stroperigheid) van (glutenvrije) baksels verhoogd. Het consistente watervasthoudend vermogen van Xanthaangom kan daarnaast worden gebruikt voor het beheersen van synerese en voor het vertragen van de herkristallisatie van ijs (ijskristalgroei) in vries-dooisituaties.
• Gebruik als verdikkingsmiddel, stabilisator, emulgator en textuurverbeteraar
• Gebruik in ijs om de textuur te verbeteren en de vorming van ijskristallen te stoppen
• Gebruik in gebak- en taartvullingen om te voorkomen dat de vulling gaat huilen
• Stabiliseer zowel warme als koude schuimen bij gebruik van een slagroompistool
• Verbeter de textuur van dressings, sauzen en soepen
Gebruik:
Xanthaangom kan de viscositeit van een vloeistof sterk verhogen door slechts een kleine hoeveelheid toe te voegen, voor de meeste voorkomende toepassingen is 0,5%-1% voldoende. Koel, donker en droog bewaren.
Inhoud:
100 gram Xanthaangom (E415)
Extra Informatie:
Geschikt voor Vegetariërs en Veganisten, Glutenvrij
Items van productcarrousel