Xanthaangom (100g)

€11,95

Xanthaangom is een natuurlijke en veelzijdige gom en wordt vaak gebruikt als verdikkingsmiddel, stabilisator, emulgator en schuimmiddel. In voedingsmiddelen wordt het vaak aangetroffen in saladedressings en sauzen.

Op voorraad
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
Aantal
- +
Productomschrijving

Xanthaangom is een natuurlijke en veelzijdige gom en wordt vaak gebruikt als verdikkingsmiddel, stabilisator, emulgator en schuimmiddel. In voedingsmiddelen wordt het vaak aangetroffen in saladedressings en sauzen. Je kunt Xanthaangom ook inzetten als bakverbeteraar die de viscositeit (stroperigheid) van (glutenvrije) baksels verhoogd. Het consistente watervasthoudend vermogen van Xanthaangom kan daarnaast worden gebruikt voor het beheersen van synerese en voor het vertragen van de herkristallisatie van ijs (ijskristalgroei) in vries-dooisituaties.

Gebruik als verdikkingsmiddel, stabilisator, emulgator en textuurverbeteraar
Gebruik in ijs om de textuur te verbeteren en de vorming van ijskristallen te stoppen
Gebruik in gebak- en taartvullingen om te voorkomen dat de vulling gaat huilen
Stabiliseer zowel warme als koude schuimen bij gebruik van een slagroompistool
Verbeter de textuur van dressings, sauzen en soepen

Gebruik:
Xanthaangom kan de viscositeit van een vloeistof sterk verhogen door slechts een kleine hoeveelheid toe te voegen, voor de meeste voorkomende toepassingen is 0,5%-1% voldoende. Koel, donker en droog bewaren.

Inhoud:
100 gram Xanthaangom (E415)

Extra Informatie:
Geschikt voor Vegetariërs en Veganisten, Glutenvrij

Product informatie
Artikelcode 1710
* Wij delen je email nooit met derden.
Vragen?
Onze klantenservice is geopend van 09:00 tot 21:00 en helpt je graag met al je vragen.
iDEAL Bancontact / Mister Cash PayPal Bank transfer KBC
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Menu
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...